Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз затова помолих да пишат хора, които са го пробвали и имат лично впечатление. От всички единствено 5-ма души се отзоваха колегиално - те си знаят кои са.

А до останалите - с изказвания тип "аз карам дизели от едно време и бабини рецепти не ползвам" не давате никаква яснота. Щото все пак никой не е твърдял, че ако не сипваш масло в нафтата, двигателя ти ще замине, нали? Като не сипваш, не сипвай, ма недей и да даваш мнение че е излишно без дори да имаш каквито и да било наблюдения.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Хората за това са измислили добавки,те смазват,намаляват консумацията на гориво,намаляват вредните емисии,предпазват помпата за високо налягане,почистват резервоара и тн.Каква е целта с маслото освен да се самозалъгваш,че правиш нещо и да вземеш туба 2л. масло и да си сипваш 5 години да не се набутваш с пари за добавки ! Има една приказка козата си иска пръч
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

• И за добавките, също както и за маслото, се четат страшно много противоречиви мнения като твоето в момента.
        Явно всеки решава за себе си, аз лично ще пробвам и 2-те в най-скоро време, в най-лошия случай няма да забележа никаква разлика, така че какво губя...

Comment

• Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
          И за добавките, също както и за маслото, се четат страшно много противоречиви мнения като твоето в момента.
          Явно всеки решава за себе си, аз лично ще пробвам и 2-те в най-скоро време, в най-лошия случай няма да забележа никаква разлика, така че какво губя...
          Истината за добавките е, че като ги налеят автоджамбазите вършат чудеса и скриват всички дефекти, колите стават като нови.
          А като си ги купи човек и ги налее за нищо не стават, никаква работа не вършат
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Мисля,че говорим за добавки към нафтата, а не за добавки който се слагат в двигателното масло ! И за да не вършат работа явно не слагате правилните....
            Last edited by eproHD; d.m.y г., 19:06.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            sigpic

Comment

• Мисля, че говоря за всички добавки без изключение, нали трябва да си давате парите някъде, някои стават, повечето си мислим, че стават.

Comment

• Дебата е дали да се слага 2Т масло в нафтата ! Иначе може си говорим и за добавки за двигателно масло !Последните не знам дали толкова всеки има опит понеже като сипеш и не си доволен или нещо друго трябва да смениш цялото масло !Иначе тези за нафтата няма ефект или нещо не ти ва слагаш отгоре друга нафта и си даваш газ...
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                  Дебата е дали да се слага 2Т масло в нафтата ! Иначе може си говорим и за добавки за двигателно масло !Последните не знам дали толкова всеки има опит понеже като сипеш и не си доволен или нещо друго трябва да смениш цялото масло !Иначе тези за нафтата няма ефект или нещо не ти ва слагаш отгоре друга нафта и си даваш газ...
                  Не знам колко години мислите да ги карате тези коли, сигурно вечно. Чак толкова грижи няма смисъл, достатъчно е колата да е с добър външен вид и изправна, каквото и да и сипете, нито ще се поднови, нито ще работи кой знае колко по добре. Ама щом ви харесва си наливайте.

Comment

• eproHD, бъди по-точен и кажи ти каква добавка слагаш в нафтата и доволен ли си от нея. По-горе се заговори за Bardahl, която мисля да опитам и аз в скоро време и ако е добра ще ми е от полза през зимата.

Comment

• Освен външен и добър вътрешен вид !

---------- Post added at 18:27 ---------- Previous post was at 18:25 ----------

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                      eproHD, бъди по-точен и кажи ти каква добавка слагаш в нафтата и доволен ли си от нея. По-горе се заговори за Bardahl, която мисля да опитам и аз в скоро време и ако е добра ще ми е от полза през зимно време.
                      Ползвам ето тези, основно тази на STP и съм доволен ! Няма значение дали е лято или зима
                      Attached Files
                      Last edited by eproHD; d.m.y г., 19:52.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                        Освен външен и добър вътрешен вид ![COLOR="Silver"]
                        Да, роби на колите.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Не знам колко години мислите да ги карате тези коли, сигурно вечно. Чак толкова грижи няма смисъл, достатъчно е колата да е с добър външен вид и изправна, каквото и да и сипете, нито ще се поднови, нито ще работи кой знае колко по добре. Ама щом ви харесва си наливайте.
                          Лорде и външния вид не е толкова важен,поне за мен. Давам яката газ и не се вживявам,тази кола е мой роб,не аз на нея. ПедъЛ тУ дЪ меТъл

-----------
                          Пай сеее ...
                          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                            Аз затова помолих да пишат хора, които са го пробвали и имат лично впечатление. От всички единствено 5-ма души се отзоваха колегиално - те си знаят кои са.

А до останалите - с изказвания тип "аз карам дизели от едно време и бабини рецепти не ползвам" не давате никаква яснота. Щото все пак никой не е твърдял, че ако не сипваш масло в нафтата, двигателя ти ще замине, нали? Като не сипваш, не сипвай, ма недей и да даваш мнение че е излишно без дори да имаш каквито и да било наблюдения.
                            Ами щом само 5 човека си наливат газ, ацетон, масло и всякакви лайна в колите , някой трябва ли да ти дообяснява какво значи "плацебо" или мислиш малко по-бавно от останалите. Въпрос имах конкретен - какво маже маслото в комън-рейла. Мисли малко преди да напишеш нещо. По принцип маже ауспуха , но ти можеш нещо да измислиш.
                            Last edited by ivo_63; d.m.y г., 21:29.
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                            Peugeout 2.2 HDI 133+++
                            Alfa 159 +++ next

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                              Лорде и външния вид не е толкова важен,поне за мен. Давам яката газ и не се вживявам,тази кола е мой роб,не аз на нея. ПедъЛ тУ дЪ меТъл

-----------
                              Пай сеее ...
                              Абе горе- долу да има вид, поне отдалече Ако много се вживява човек ще стане като Монк или онези - Маниаци чистофайници с ОКР

Comment

• Хахаха викаш поне от 5 метра да се гледа.

-----------
                                Пай сеее ...
                                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Working...
                                X